דף הבית >> גשם, חורף ומרק סלק ירקות בריא וטעים
 

גשם ומזג אוויר חורפי תמיד שולחים אותי אל המטבח...עונת המרקים הגיעה! טיפ חשוב שישדרג לכם כל מרק, ולמעשה כמעט כל תבשיל - 4 המופלאים: בצל לבן, בצל סגול, כרישה ושומר. זה הסוד להצלחה של כל מתכון ובעיקר במרקים. היופי במרק, שהילדים לא יודעים תמיד מה יש בפנים, זה טעים ו...כמובן שגם בריא...דהההה...קחו את הבסיס עם 4 המופלאים, תוסיפו ירקות בשילובים מעניינים (או סתם מה שיש לכם בבית) ועשו מרק מזין, בריא וטעיםםם.גשם ומזג אוויר חורפי תמיד שולחים אותי אל המטבח...עונת המרקים הגיעה! טיפ חשוב שישדרג לכם כל מרק, ולמעשה כמעט כל תבשיל - 4 המופלאים: בצל לבן, בצל סגול, כרישה ושומר. זה הסוד להצלחה של כל מתכון ובעיקר במרקים. היופי במרק, שהילדים לא יודעים תמיד מה יש בפנים, זה טעים ו...כמובן שגם בריא...דהההה...קחו את הבסיס עם 4 המופלאים, תוסיפו ירקות בשילובים מעניינים (או סתם מה שיש לכם בבית) ועשו מרק מזין, בריא וטעיםםם.

אחרי שעוררתי לכם את בלוטות הטעם עם רעיון המרק ביום גשום וטיפ 4 המופלאים, אני חייבת לתת לכם גם מתכון למרק נהדר, שאף אחד לא יודע מה יש בו...כולם חושבים שזה מרק עגבניות...אז זהו שלא....
ילדים מטורפים עליו ומבוגרים רוצים עוד...
אם אתם בעניין של מרק מזין, מפתיע, עשיר בערכים תזונתיים נפלאים, משביע וטעים בטירוף...תתחילו לרשום...להכין...וכמובן לא לשכוח להעלות תמונה של התוצאה ולספר על החוויה וברור שלייק ושיתוף יתקבלו בברכה smile emoticon

מרק סלק עם ירקות (8 מנות)
המרכיבים:
חותכים לקוביות את הירקות הבאים: 500 גרם סלק מקולף, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר, 150-200 גרם דלעת, בצל לבן קצוץ גס, בצל סגול קצוץ גס, 1 כרישה חתוכה, 1 שומר חתוך גס ביותר, 4 שיני שום.
מיץ מלימון וחצי, גרידת לימון, קופסת חלב קוקוס (ממליצה על מותג AROY-D ), 3 כפות שמן אורז ו-3 כפות שמן קוקוס.
תיבול:
מלח ים אטלנטי, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית גרהמסלה, 1/2 כפית טנדורי (אבקה אדומה), 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים.(גרגרי כוסברה טחונה זה ממש לא קשור לכוסברה הירק ברור?!!!!), גרגרי פלפל שאטה חריף (למי שאוהב קצת חריף), 1/3 כפית כורכום, 6-5 כוסות מים רותחים 

אופן ההכנה:
בסיר למרק עם תחתית עבה לשים את שמן האורז ושמן הקוקוס, להוסיף את הבצלים, השומר, הכרישה וגרגירי כוסברה טחונים ולטגן כ- 10 דקות.

להוסיף את יתר המרכיבים ללא מים וחלב קוקוס לכ-10 דקות ולערבב.

להוסיף את המים בלבד לעוד 5 דקות ולהוסיף תיבול.
לבשל ולשפר טעמים עד לריכוך לא סופי של הירקות.
להוסיף את חלב הקוקוס ולשפר טעמים סופית.
זהו לרסק את הכל עם בלנדר מוט ויאללה בלאגן.

מחכה לתגובות, שיתופים ותמונות של טועמים מרוצים! בתיאבון וחורף בריא לכולם.

שלכם, עירית אופיר