הקוקוס - הוא חום, שעיר עגול וקשה לפיצוח...
אבל הוא נותן לנו שמן, קמח וסוכר ששומרים לנו על הבריאות ועל הלב.


בכל יום אנחנו מגלים דברים חדשים, מחקרים רפואיים חדשים מלמדים אותנו כיצד לחיות בריא ולשפר את איכות חיינו וטכנולוגיות חדשות מצעידות אותנו קדימה במרוץ החיים.
אבל לפעמים כדאי לעצור לרגע ולראות את החוכמה הטמונה במסורות רבות שנים.
כולנו כבר יודעים שלתזונה יש השפעה גדולה על הבריאות, כולנו כבר יודעים להיזהר משומנים רוויים וכולנו כבר יודעים שפחמימות מזוקקות ומעובדות שנמצאות כמעט בכל אוכל קנוי, לא עושות לנו טוב.
אז איך זה שלמרות הידע, ודווקא במערב השבע, נרשמת עלייה במחלות לב, בהשמנה, בכולסטרול גבוה ובמחלות נוספות? ואיך זה שדווקא באוכלוסיות איי האוקינוס השקט אחוז מחלות הלב נמוך יחסית?
אחת הסיבות טמונה כנראה בתזונה המסורתית הבסיסית באזורים אלו העושה שימוש נרחב בקוקוס. הוא נראה תמים אולי, קשה לפצח אותו והוא תמיד מזכיר לי חופש. אבל הוא כנראה הרבה יותר מזה.

הקוקוס הוא מטבח שלם – מפיקים ממנו גם שמן, גם קמח וגם סוכר לצד מוצרים נוספים כמו חלב קוקוס, וקוקוס טחון. שליש מאוכלוסיית העולם ניזונה מעץ הקוקוס ולכן הוא נקרא גם "עץ החיים". המוצרים המופקים ממנו מכילים רכיבים שקשה למצוא אותם במוצרים המקבילים.
קמח, סוכר ושמן הם שלושה מוצרי יסוד, שמהווים את הבסיס היומיומי לתזונה שלנו. צריכה של מאכלים על טהרת הקוקוס, מסייעת בשמירה על בריאותה של האוכלוסייה באיי האוקיינוס השקט מאות שנים. אולי זה יכול לעבוד גם עבורינו?
בכרם תעשיות מזון מן הטבע חשבו כך, והביאו לארץ סדרה של מוצרים אורגניים איכותיים, המופקים מאגוז הקוקוס. שמן, סוכר וקמח קוקוס הובאו על ידם לראשונה בישראל מהפיליפינים, המדינה הנחשבת והמובילה בעולם באיכות ובייצור של מוצרים המופקים מקוקוס.
לחמניות ללא גלוטן עם קמח קוקוס, שמן קוקוס וסוכר קוקוס  (כ- 10 לחמניות)

הרכיבים:
1/2 כוס קמח קוקוס אורגני כרם
1/2 כוס קמח טפיוקה  
1 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים .
כפית אחת קסנטן גאם
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
2 כפיות סוכר קוקוס אורגני כרם   
1 כפית מלח הימלאיה כרם 
1/2  כוס משקה אורז קינואה (מותג "קינואה ריאל")
1/4 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי אורגני לא מזוכך כרם (ניתן להשתמש גם בשמן אורז או שמן זרעי ענבים כחלופה).
 
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות .
מערבבים בנפרד את החומרים היבשים ובנפרד את החומרים הרטובים.
מערבבים ביחד את שניהם לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית רצוי שקעים אני ממליצה על תבניות סיליקון.
ליצור כדורים ולהניח בתוך השקעים.
 זהו זה,
לאפות כ- 20 דקות ובתיאבון...... 
שמן קוקוס אורגני לא מזוכךחשוב לשמירה על המשקל, שמירה על הלב ועל המערכת החיסונית. שמן הקוקוס מכיל כמות גדולה של חומצה לורית ושל חומצות שומן בינוניות. המונח חומצות שומן בינוניות אולי לא אומר לנו כלום, אבל, הן מתעכלות ביעילות ומונעות עומס על מערכת העיכול, הן מגיעות הישר לכבד, הופכות לאנרגיה ואינן נאגרות כשומן. זו הסיבה העיקרית ששמן הקוקוס מסייע לנו בשמירה על המשקל. בנוסף חומצות שומן בינוניות מסייעות בחילוף החומרים, שמירה על עור צעיר ובריא ומשפרות את פעילות בלוטת התריס.
תהליך ייצור השמן נעשה בדרך המסורתית להשגת שמן לא מזוכך. רוב שמן הקוקוס הנמכר בעולם עובר תהליך זיכוך ואז מאבד את יתרונותיו הבריאותיים ולכן חשוב להקפיד ולרכוש שמן קוקוס לא מזוכך אם רוצים ליהנות מיתרונות התזונתיים. שמן קוקוס עמיד בחום ומומלץ לבישול, בעיקר מכיוון שהוא נשרף רק ב-220 מעלות (בניגוד לשמנים אחרים).
קמח קוקוס -  קמח אורגני, המכיל 40% סיבים תזונתיים (יותר מכל קמח אחר), חלבון וכמות גדולה של חומצה לורית. המושג חומצה לורית...נשמע כמו סינית, אבל לחומצה הלורית תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי ויראליות והיא עוזרת בשמירה על המערכת החיסונית. זו חומצת אמינו שניתן לקבל רק מחלב אם או – ניחשתם נכון, מקוקוס.
קמח הקוקוס האורגני של מותג כרם, מתאים לאנשים שנמנעים מאכילת גלוטן. הקמח סופח אליו את הנוזלים ולכן באפייה חשוב לשלב אותו עם קמחים נוספים ולהקפיד לחשב כמות נוזלים נכונה. הוא משתלב טוב עם קמח טפיוקיה, גם הוא מתאים מאד לנמנעים מגלוטן.
סוכר קוקוס- אם כבר צורכים סוכר, אז שיהיה סוכר קוקוס. זהו הסוכר עם המדד הגליקימי הנמוך מבין כל הסוכרים. אז מהו המדד הגליקימי ולמה זה חשוב? מדד גליקימי נמוך מסייע בשמירה על המשקל. המדד הגליקימי הוא מערכת לדירוג פחממות ע"פ השפעתן על רמת הסוכר בדם. פחמימות שמתפרקות לאט ומשחררות את הסוכר לדם באופן הדרגתי הן פחמימות עם מדד גליקימי נמוך. כאשר יש עודף סוכר בדם, יש הפרשה מוגברת של אינסולין, כתוצאה מכך יש ירידה ברמת הסוכר ובעקבותיה רעב. הרעב גורם לאכילה מוגברת ולהשמנה. סוכר הקוקוס עשיר גם במינרילים כמו אשלגן, מגנזיום, ברזל אבץ ועוד.
סוכר הקוקוס של כרם הינו סוכר אורגני, לא מעובד וללא חומרים משמרים ולכן מתאים לכל מי שמחפש ממתיק טבעי.
ולסיום כדי שלא תגידו שהכל רק מילים, צריכים גם לאכול קצת ולהנות...הנה שני מתכונים עם מוצרי סדרת הקוקוס, באדיבותה של עירית אופיר, מחברת "עירית אורגניק" המעבירה סדנאות לבישול בריא:
עוגת בראוניז ללא גלוטן
 
רכיבים:
4 ביצים. (אפשר להמיר לרסק תפוחי עץ ללא סוכר ביחס של 1/4 כוס = 1 ביצה)
חצי כוס שמן קוקוס אורגני לא מזוכך של כרם (במידה והשמן גבישי אפשר להמיס במיקרוגל)
חצי כוס קקאו איכותי בלבד
1/3 כוס קמח קונדיטור
1/8 כוס קמח טפיוקה
1/8 כוס קורנפלור
חצי כוס שבבי קוקוס טבעי .
3/4 כוס סוכר קוקוס אורגני של כרם  


  3/4 חבילת שוקולד מריר איכותי מומס ב- 1/4 כוס משקה אורז קינואה (מותג "קינואה ריאל"). 
 1 כוס אגוזי לוז חתוכים  
 
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד.
אופים בתבנית בחום של כ-180 מעלות כ- 40  דקות.
לאחר הוצאת עוגת הבראוניס מהתנור וצינונה, יש לפרוס לקוביות שוות.
 
הערה: חשוב לא לייבש את העוגה. יש להוציא אותה בעודה קצת רטובה.