דף הבית >> עוגת שוקולד אז והיום
 
איך עוגת שוקולד משנת 1981 לערך שודרגה והפכה לעוגה בריאה, פשוטה ומנצחת?

למעשה העוגה ואני שדרגנו האחת את השנייה בהתאמה מכוונת (לא תמיד), לפעמים באופן ספונטני ולפעמים בכורח הנסיבות.
מה קרה במהלך השנים?
חיפוש עצמי , שינויים רבים בכל התחומים, קצת סרטן שניסה אך הובס כבר מזמן...... והגרסה האחרונה והמשודרגת ל-2015

 


 
 
המצרכים
1 כוס קקאו איכותי ללא תוספות.
1 כוס קמח "כרגיל" ללא גלוטן
1/2 כוס קמח קוקוס
2 כוסות סוכר קוקוס "כרם" או  1 כוס תחליף סוכר כמו "לוהנגו" (סיפרתי לכם עליו נכון?)
2 כפיות גדושות אבקת אפייה ללא אלומיניום
1 כפית סודה לשתייה
5 ביצים ( אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר 1/4 כוס רסק = 1 ביצה)
2 כוסות מים רותחים (לערבב כוס אחר כוס )
1/2 כוס שמן קוקוס "כרם" (חשוב לדאוג שיהיה נוזלי - לחמם במיקרו במידה והשמן נקרש).
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
גרידת תפוז

 
אופן ההכנה בדיוק כמו בגרסאות הקודמות עם החומרים המעודכנים .....

קרם שוקולד
100 גרם שוקולד איכותי מריר ללא כל תוספת.
2 כפות מייפל טהור
5-7 כפות חלב קוקוס איכותי ללא גלוטן וללא תוספת סוכר (בקרטון בבקשה)
למיקרוגל לדקה
לבדוק לטעום ולשפר טעמים כרצונכם, מומלץ להוסיף קצת תמצית וניל וכפית שמן קוקוס.
 
 בתיאבון ואשמח לשמוע תגובות איך יצא לכם.....
 
שלכם, עירית אופיר