מחפשים מתכונים מעניינים ובריאים לחורף?

13/12/2015
אהלן חברים,
החורף הגיע, אנחנו מבשלים ותמיד מחפשים ללמוד ולהכין דברים חדשים ועדיף שיהיו פשוטים וכמובן, הכי טעימים!

אני מזמינה אותך להרשם לסדנת בישול חורפית ובריאה, ללא גלוטן וללא סוכר... מבטיחה שיהיה טעים להפליא!

מה נלמד להכין?
אז ככה....
♣ מרק סלק, שורשים וירקות מטריף 
♣ חמין צמחוני מיוחד במינו (ותנתן אופציה לבשרי) 
♣ קישים צבעוניים קלים להכנה וקלים לעיכול
♣ סלט אוורירי קל שהכי מתאים כתוספת לתבשילי חורף
♣ נלמד להכין חליטת תה שרקחתי, להרגעת הגוף והנפש
♣ ונקנח בעוגת טורט בננות ותמרים על בסיס קמח קוקוס....

סדנה בריאה וטעימה מאד מאד...
290 ש"ח למשתתף/ת
אתם באים?
 
או התקשרו   052-8610788 ואני מבטיחה לחזור לכולם.

שלכם,
עירית אופיר

 
|

גשם, חורף ומרק סלק ירקות בריא וטעים

19/11/2015

גשם ומזג אוויר חורפי תמיד שולחים אותי אל המטבח...עונת המרקים הגיעה! טיפ חשוב שישדרג לכם כל מרק, ולמעשה כמעט כל תבשיל - 4 המופלאים: בצל לבן, בצל סגול, כרישה ושומר. זה הסוד להצלחה של כל מתכון ובעיקר במרקים. היופי במרק, שהילדים לא יודעים תמיד מה יש בפנים, זה טעים ו...כמובן שגם בריא...דהההה...קחו את הבסיס עם 4 המופלאים, תוסיפו ירקות בשילובים מעניינים (או סתם מה שיש לכם בבית) ועשו מרק מזין, בריא וטעיםםם.גשם ומזג אוויר חורפי תמיד שולחים אותי אל המטבח...עונת המרקים הגיעה! טיפ חשוב שישדרג לכם כל מרק, ולמעשה כמעט כל תבשיל - 4 המופלאים: בצל לבן, בצל סגול, כרישה ושומר. זה הסוד להצלחה של כל מתכון ובעיקר במרקים. היופי במרק, שהילדים לא יודעים תמיד מה יש בפנים, זה טעים ו...כמובן שגם בריא...דהההה...קחו את הבסיס עם 4 המופלאים, תוסיפו ירקות בשילובים מעניינים (או סתם מה שיש לכם בבית) ועשו מרק מזין, בריא וטעיםםם.

אחרי שעוררתי לכם את בלוטות הטעם עם רעיון המרק ביום גשום וטיפ 4 המופלאים, אני חייבת לתת לכם גם מתכון למרק נהדר, שאף אחד לא יודע מה יש בו...כולם חושבים שזה מרק עגבניות...אז זהו שלא....
ילדים מטורפים עליו ומבוגרים רוצים עוד...
אם אתם בעניין של מרק מזין, מפתיע, עשיר בערכים תזונתיים נפלאים, משביע וטעים בטירוף...תתחילו לרשום...להכין...וכמובן לא לשכוח להעלות תמונה של התוצאה ולספר על החוויה וברור שלייק ושיתוף יתקבלו בברכה smile emoticon

מרק סלק עם ירקות (8 מנות)
המרכיבים:
חותכים לקוביות את הירקות הבאים: 500 גרם סלק מקולף, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר, 150-200 גרם דלעת, בצל לבן קצוץ גס, בצל סגול קצוץ גס, 1 כרישה חתוכה, 1 שומר חתוך גס ביותר, 4 שיני שום.
מיץ מלימון וחצי, גרידת לימון, קופסת חלב קוקוס (ממליצה על מותג AROY-D ), 3 כפות שמן אורז ו-3 כפות שמן קוקוס.
תיבול:
מלח ים אטלנטי, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית גרהמסלה, 1/2 כפית טנדורי (אבקה אדומה), 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים.(גרגרי כוסברה טחונה זה ממש לא קשור לכוסברה הירק ברור?!!!!), גרגרי פלפל שאטה חריף (למי שאוהב קצת חריף), 1/3 כפית כורכום, 6-5 כוסות מים רותחים 

אופן ההכנה:
בסיר למרק עם תחתית עבה לשים את שמן האורז ושמן הקוקוס, להוסיף את הבצלים, השומר, הכרישה וגרגירי כוסברה טחונים ולטגן כ- 10 דקות.

להוסיף את יתר המרכיבים ללא מים וחלב קוקוס לכ-10 דקות ולערבב.

להוסיף את המים בלבד לעוד 5 דקות ולהוסיף תיבול.
לבשל ולשפר טעמים עד לריכוך לא סופי של הירקות.
להוסיף את חלב הקוקוס ולשפר טעמים סופית.
זהו לרסק את הכל עם בלנדר מוט ויאללה בלאגן.

מחכה לתגובות, שיתופים ותמונות של טועמים מרוצים! בתיאבון וחורף בריא לכולם.

שלכם, עירית אופיר        

 

 

 
 
|

עוגת שוקולד אז והיום

17/08/2015
איך עוגת שוקולד משנת 1981 לערך שודרגה והפכה לעוגה בריאה, פשוטה ומנצחת?

למעשה העוגה ואני שדרגנו האחת את השנייה בהתאמה מכוונת (לא תמיד), לפעמים באופן ספונטני ולפעמים בכורח הנסיבות.
מה קרה במהלך השנים?
חיפוש עצמי , שינויים רבים בכל התחומים, קצת סרטן שניסה אך הובס כבר מזמן...... והגרסה האחרונה והמשודרגת ל-2015

 


 
 
המצרכים
1 כוס קקאו איכותי ללא תוספות.
1 כוס קמח "כרגיל" ללא גלוטן
1/2 כוס קמח קוקוס
2 כוסות סוכר קוקוס "כרם" או  1 כוס תחליף סוכר כמו "לוהנגו" (סיפרתי לכם עליו נכון?)
2 כפיות גדושות אבקת אפייה ללא אלומיניום
1 כפית סודה לשתייה
5 ביצים ( אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר 1/4 כוס רסק = 1 ביצה)
2 כוסות מים רותחים (לערבב כוס אחר כוס )
1/2 כוס שמן קוקוס "כרם" (חשוב לדאוג שיהיה נוזלי - לחמם במיקרו במידה והשמן נקרש).
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
גרידת תפוז

 
אופן ההכנה בדיוק כמו בגרסאות הקודמות עם החומרים המעודכנים .....

קרם שוקולד
100 גרם שוקולד איכותי מריר ללא כל תוספת.
2 כפות מייפל טהור
5-7 כפות חלב קוקוס איכותי ללא גלוטן וללא תוספת סוכר (בקרטון בבקשה)
למיקרוגל לדקה
לבדוק לטעום ולשפר טעמים כרצונכם, מומלץ להוסיף קצת תמצית וניל וכפית שמן קוקוס.
 
 בתיאבון ואשמח לשמוע תגובות איך יצא לכם.....
 
שלכם, עירית אופיר
 
 
 
|

בלוג

06/05/2015
 
|